Zagrejati ulje u posudi i u njemu propržiti piletinu i slaninu. U toku prženja komadiće paziti da se komadići ne lepe i razdvajati ih varjačom. U piletinu i slaninu dodati gnječen beli luk, usitnjenu šargarepu i iseckani praziluk i kuvati 5 minuta dok povrće ne postane mekano.
Dodati paradajz pire, bujon i začine. Kada jelo proključa, pokriti i kuvati još 30 minuta.
U drugoj posudi, u rastopljeni maslac, dodati brašno i lagano dolivati mleko uz konstantno mešanje. Kada sos proključa, nastaviti sa mešanjem dok se ne zgusne, a zatim ga još nekoliko minuta kuvati.
Dodati polovinu narendanog trapista, začine prema ukusu uključujući i malo senfa.
Rernu zagrejati na 190°C. U vatrostalnu posudu zapremine oko 2,5 litra slagati pripremljenu smesu; najpre mlevenu piletinu, zatim kore za lazanje i preko svega polovinu sosa od sira.
Nastaviti sa ređanjem tako da završite sa mlevenom piletinom. Na kraju sve preliti preostalim umakom.
Masu posuti rendanim trapistom i peći 1 sat u rerni, ili dok kora ne postane zlatnosmeđa.
Servirati toplo.