Print

Pileće kockice

Belo meso iseckati na kocke, uvaljajti ih u brašno i propržiti na ulju.

U drugom tiganju na malo ulja propržiti sitno seckan crni luk, obarene seckane šampinjone i rendanu šargarepu. Na kraju dodati kiselu pavlaku i malo bibera.

U podmazanu vatrostalnu posudu dodati propržene kocke belog mesa. Premazati senfom i posuti  sosom od pečuraka i šargarepe. Dodati origano, so, iseckano peršunovo lišće po želji i narendati kačkavalj. Zapeći u rerni.

Na zagrejanom ulju prodinstati sitno naseckanu polovinu glavice crnog luka. Dodati kolutove šargarepe i naliti bistru supu i malo vode. Solju i biberom začiniti po ukusu. Dinstati 10 minuta i na kraju dodati muškatni oraščić.

Istovremeno, na preostalom ulju propržiti šnicle koje su prethodno umotane u krišku slanine i preko kojih su stavljene grančice ruzmarina. Šnicle pržiti na umerenoj vatri sa svake strane po 5 minuta, zatim dodati na kolutove isečen crni luk uvaljan u brašno, promešati i odmah izvaditi na stranu.

Gorgonzola sir iseći na kocke, dodati kiselu pavlaku i zajedno prodinstati u masti u kojoj su pržene šnicle. Sos poslužiti sa šniclama i crnim lukom.

Zagrejati ulje u posudi i u njemu propržiti piletinu i slaninu. U toku prženja komadiće paziti da se komadići ne lepe i razdvajati ih varjačom. U piletinu i slaninu dodati gnječen beli luk, usitnjenu šargarepu  i iseckani praziluk i kuvati 5 minuta dok povrće ne postane mekano.

Dodati paradajz pire, bujon i začine. Kada jelo proključa, pokriti i kuvati još 30 minuta.

U drugoj posudi, u rastopljeni maslac, dodati brašno i lagano dolivati mleko uz konstantno mešanje. Kada sos proključa, nastaviti sa mešanjem dok se ne zgusne, a zatim ga još nekoliko minuta kuvati.

Dodati polovinu narendanog trapista, začine prema ukusu uključujući i malo senfa.

Rernu zagrejati na 190°C. U vatrostalnu posudu zapremine oko 2,5 litra slagati pripremljenu smesu; najpre mlevenu piletinu, zatim kore za lazanje i preko svega polovinu sosa od sira.

Nastaviti sa ređanjem tako da završite sa mlevenom piletinom. Na kraju sve preliti preostalim umakom.

Masu posuti rendanim trapistom i peći 1 sat u rerni, ili dok kora ne postane zlatnosmeđa.

Servirati toplo.

Pileća prsa iseći na odreske, istucati ih. Prsa peći s jedne i sa druge strane na margarinu, politi ih belim vinom i dinstati dok vino malo ne ispari. Zatim dodati začin i slatku pavlaku i izdinstane šampinjone isečene na listiće, pa lagano kuvati dok se umak ne zgusne. Služiti s krompir pireom.

Dobro ohlađen maslac iseći na tanke listove, a zatim oprano i prosušeno pile obložiti tim listićima. Pile staviti u pleh, naliti malo vode i peći u rerni dok ne postane mekano.

Dok se pile peče s boranije skinuti vrhove i kosim rezovima svaku preseći napola, a zatim je staviti u blago zagrejano ulje, preliti supom od povrća i dinstati dok ne omekša. Boraniju posoliti po ukusu, pobiberiti, začiniti po želji i i na kraju u masu umešati jogurt.

Pečeno pile iseći na komade i složiti na tanjiru da izgleda kao da je celo. Garnirati boranijom i kriškama paradajza.

Some snacky bar